Vstupné: 5 €; 12 – 18 rokov: 4 €; do 12 rokov zdarma
Karimatka, spacák a stan sa môžu hodiť. Možnosť spania až do rána.

Program

20:00

Otvorenie, hudba a občerstvenie

20:20

Biele objatie (SR, 52 min, 2015, r. Braňo Molnár, Peter Magát)

Film približuje svet ľudí, ktorí sa nejakým spôsobom dostali do smrteľného lavínového nebezpečenstva – freerideri, snowboardisti, horolezci, ale aj ľudia pracujúci pre horskú záchrannú službu.

21:15

Summer Bouquet (SR, 50 min, 2019, r. Martin Grajciar)

Expedičný film, ktorý zachytáva prípravu a realizáciu náročného horolezeckého prvovýstupu štvorice slovenských horolezcov, ktorí si vybrali za svoj cieľ, takmer tisíc metrov vysokú západnú stenu Piku Alexandra Bloka (5239 m) v oblasti Pamir-Alaj v Kirgizsku.

22:05

Prestávka (25 min) hudba a občerstvenie

22:30

Chasing Rainbows (SR, 3 min, 2016, r. Ewia Production)

Lov dúhy v horskom teréne peruánskych hôr na bajkoch. (6 min)

22:36

Divoké trate (SR, 3 min, 2016, r. Ewia Production)

Horský zjazd divokými traťami. (3 min)

22:40

UnReal – (USA, 45 min, 2015, r. Teton Gravity Research)

Bajkový film o oslobodení sa od obmedzení reality vstupom do sveta bez hraníc.

23:00

Prestávka (20 min) hudba a občerstvenie

23:20

Sufferfest – Oslava utrpenia (USA, 17 min, r. Cedar Wright)

Alex Honnold a Cedar Wright na svojom niekoľko-týždňovom horolezcko-bicyklovom záťahu s ambíciou zdolať všetky kopce v Kalifornii vyššie ako 4500 mnm.

23:50

Locked In (CA, 24 min, 2015, r. Bryan Smith & David Pearson)

Štyria kajakári cestujú na Papuu Novú Guineu, splavili divoký kaňon rieky Beriman, ktorý ešte nikto pred nimi nezdolal.

00:15

Boy Nomad (CA, 21 min, 2018, r. Niobe Thompson)

Príbeh 9-ročného mongolského chlapca, ktorého otec po prvý raz zoberie na najťažšiu púť v živote nomádov: zimný presun cez horské priesmyky aj s početnými stádami zvierat.

00:35

Prestávka (25 min) hudba a občerstvenie

01:00

Slovensko na šnúrkach (SR, 35 min, 2016, r. Adam Lisý)

Film mapuje jedinečný pokus svojho druhu - zdolať Slovensko od najzápadnejšieho po najvýchodnejší bod štýlom hike and fly (po zemi na vlastných nohách alebo vzduchom na paraglide).

01:35

Bokami Západných Tatier (SR, 23 min, 2016, r. Ivan Mrnčo a Juraj Kořínek)

Zostrih z najväčších skialpinistických pretekov v strednej Európe približujúci 3-dňové súťaženie dvojíc v bokoch Západných Tatier.

02:00

Od Tatier k Dunaju (SR, 16 min, r. Rastislav Hatiar)

345 kilometrov dlhý štafetový beh družstiev, ktorý sa niektorí bežci pokúsili zabehnúť sólo.